Saturday, November 26, 2016

Isälle

Olen jo useamman vuoden miettinyt mieheni isälle pelikorttiaiheista korttia. Jotenkin vaan tuntui aina ettei mikään toteutus kelpaa itselle.. 

Täksi isänpäiväksi sain kuitenkin vihdoin ja viimein tehtyä kyseisen kortin. Ja kuinkas ollakaan, yksinkertaisuus veti tässäkin pisimmän korren. 

Kortissa siis käytetty vain paria eri aihepaperia, mustaa kartonkia papereiden esilletuomiseen, minipelikortteja, stanssattuja kirjaimia sekä muutama musta puolihelmi.

Ainakin saaja tykkäsi kortista. Ilmeisesti kortti toi myöskin pelionnea, koska juhlakalu voitti kaikki päivän korttipelit =D



Monday, November 7, 2016

Halloween

Noniin, tässäpä olisi hiukan halloweenin aikaansaannoksia..

Styroxkranssipohja on päällystetty oranssilla ja mustalla satiininauhalla. Käsikoriste on oikeasti hiuskoriste, joka sai uuden elämän kranssin koristeena =)




Tässä kranssissa on pohja päällystetty mustalla gessolla ja sitten vain lisätty hämähäkinverkkokoristetta ja pari hämähäkkiä.




Sitten evästystä - 
makaronisalaatti, johon osa pastasta on värjätty elintarvikevärillä siniseksi ja osa mustaksi.




Pääkallot sisältävät joko tonnikala- tai jauhelihatäytteen (nämä mieheni tekemiä).




Ja sitten vielä red velvet -kakku hopeatoffeetäytteellä. Massapäällystystä ei olisi pitänyt ruveta tekemään kipeällä kädellä, ison määrän värjäys ja kaulitseminen ei ollut mikään helppo juttu. Kakun reunojen kurtuista huomaa myöskin sen, että oli ensimmäinen kerta kun kokeilin edes koko päällystyshommelia. Ei ehkä ole minun juttu, varsinkin kun en itse siitä päällisestä niin välitä. Kaikkea ihanaa sillä saisi kyllä tehtyä, joten ehkä sitä vielä tulee joskus toistekin kokeiltua.




Alunperin minun piti tehdä kakkuun Kick-lakritsista lepakko- ja hautakivikoristeita Kinuskikissan inspiroimana, mutta käsi oli tässä vaiheessa jo sen verran kipeä, etten enää niitä massoja ruvennut pehmittelemään ja kaulitsemaan. Onneksi olin tehnyt suklaahautakiviä ja vaahtokarkkimassaluita, joiden avulla sain herätettyä henkiin plan b:n, eli hautausmaan. Hautakivet on upotettu kakun päälle, että ne pysyivät pystyssä. Lisäksi keskimmäinen hauta on "tuore", eli siinä on leikattu osa päällysteestä pois ja lisätty keksinmuruja ja turkinpippurirouhetta myllätyksi multakasaksi (kuvassa ei näy niin selkeästi). Taustalla oleva pääkallo on vaahtokarkkitikkari.

Tulevana sunnuntaina se onkin sitten isien vuoro olla juhlittavana, joten 
 rakkauden täyteistä isänpäivää kaikille!